Устойчивост на ламината – какво знаем за нея

Избор на ламинат за дома

Ламинирания паркет е нужното за дома подобрение! Всички други материали си имат своите минуси. Не отричаме, че нашият продукт няма такива, но замислете се за алтернативите, за момент си помислихте, че има по-добро решение от него, ами няма! Ако наистина сте реалисти трябва вече да сте осъзнали това! Не сме тук, за да ви убеждаваме, а за да разясним някой, вече известни факти за ламинирания паркет.

Повечето хора се колебаят какъв да им е ламинатът в едната стая, какъв да им е в другата стая, какъв да им е в трета стая, а знаехте ли, че има и ламиниран паркет, и за баня? Има няколко фактора, на който трябва да обърнете внимание един от тях е дебелината. Другия е шарката, който е напълно естетичен, но понякога естетиката е най-важният елемент за стаята.

Друг такъв фактор е формата. Да, точно така формата, живеем в триизмерен свят да не забравяме това.

Ще започнем с класа, който предполага най-малко натовареност. Той е предназначен за леко – натоварени помещения като спалнята. Това е стаята, в която вървим само да стигнем изморени до леглото и се прекарваме легнали повечето време в нея. Поради тази причина тук не ни е необходимо да инвестираме в по-висок клас ламинат. Обозначението на този тип ламиниран паркет е известно като КЛАС 31 или AC3 (поне в повечето магазини).

Следващият клас, на който ще обърнем внимание е за натоварено помещение. Идеята за неговото създаване е такава, че имаме стай с по-голяма натовареност. Детската стая е такъв пример. Всички знаем къде си играят децата, на пода!

Другия пример, няма как да не го споменем и това е кухнята. За онези добри домакини, който си обичат кухнята, както мъжете колата! С утрото започват да тичат из нея, за да приготвят закуската за любимите хора! Този клас е кръщаван от повечето продавачи, КЛАС 32 / АC4

След него идва и ред на тежката артилерия. КЛАС 33 / АС5 тук вече говорим за по-силна натовареност помещение подходящо за многочленно семейство или за обща част. Можем да говорим дори за офис, детски градини, обществени сгради, и др.

Силното ежедневно натоварване не е проблем, по мнение на някои специалисти това е вечният ламиниран паркет! Той е създаден да издържа много, а в същото време да си запазва характеристиките и да не си проличат белезите от износваме на настилката.

Получената помощ от тази статия се надяваме да ви обогати още малко знанията в тази област. Не забравяйте ,че не е практично да си слагате един и същ ламинат навсякъде във вашия дом. Ако пренебрегнете тези фактори рискувате да сте си хвърлили парите на вятъра или да се наложи да ги дадете пак!