Какъв декинг да изберем – композитен или естествено дърво

избор на декинг

Декингът е изключително естетично решение за всяка една градина и в това няма капчица съмнение. Начинът, по който от него може да се направи пътека, веранда или основа за градинска беседка, е просто уникален.

Това е и един много практичен вариант, тъй като ви позволява лесно да ползвате двора на къщата си, дори и в дъждовно и влажно време, без да се налага да стъпвате в моравата и в калта. Това е едновременно удобно за вас и хигиенично.

Естествен или композитен декинг да изберем

В търговската мрежа могат да се открият два основни вида декинг, като всеки от тях има своите предимства (за повече информация, можете да прочетете в LaminiranParket.eu).

 

От една страна е естественият дървен декинг, който е класика в това отношение, а от друга страна са така наречените композитни видове, които са направени от смесени дървени и изкуствени влакна.

 

Кой от двата варианта да изберете, това зависи от много неща, сред които основните са личното ви усещане за практичност и естетика, както и, разбира се, вашите финансови възможности.

Предимствата на дървото

Дървото има доста предимства, когато става дума за избор на декинг. Дървото е по-здраво, което означава, че може да издържи на по-голямо натоварване. Освен това, то е по-приятно на допир, защото е естествено.

 

Нека не пропускаме и цената, която в случая може да е доста по-ниска. Ако искате да спестите пари, трябва да помислите за този вариант, защото, макар и да звучи изненадващо, естественото дърво в случая е по-икономичната опция.

Предимствата на композитния декинг

Композитния декинг отстъпва в усещането на допира и цената на истинското дърво, но има своите предимства, като на практика при него напълно липсва нуждата от поддръжка, освен от почистване.

 

Композитният декинг е направен така, че да устои на метеорологични влияния от всякакъв тип, в това число дъжд, сняг, слънце и други. Макар да се счита по-малко здрав от дървото, той е по-устойчив на всичко останало.

 

Друго предимство е разнообразието в дизайна, защото при композитния декинг можете да намерите различни типове изработка, в различни цветове, имитиращи някои доста скъпи типове дървесина, което от естетична гледна точка си е голямо предимство.