Ламинат – къде и защо

Ламинат

Всеки вид подова настилка, има своите предимства и недостатъци, същото важи и за ламинирания паркет. Изборът на подова настилка е преди всичко въпрос на вкус. Хората се насочват към ламината, защото той съчетава най-добре отношението цена –качество. Проблема идва при някой от купувачите, когато не съумеят да преценят къде трябва и не трябва да поставят ламинирания паркет, вероятно поради незнание. 

Ето нашите съвети за това къде е препоръчително и къде не е желателно да монтирате този вид подова настилка.

Слухът за надуването на ламината в кухнята е неоправдан! Вече имаме водоустойчив и влагоустойчив ламиниран паркет, от което следва, че може да си сложим ламинат дори и в банята!

Ако все пак вашето желание по едни или други причини е обикновеният ламиниран паркет, то не трябва да забравяме, че монтирането е едно от най-важните действия. Не трябва да се доверяваме на всеки, а да се обърнем към професионална помощ! Все пак от това зависи дали във фугите, ще влиза вода, когато си миете чиниите или ако пералнята ви прокапе.

Друг е въпросът дали кухнята и всекидневната ви са в едно помещение. При това положение ви препоръчваме да се отдадете малко на въображението си и да не прекалявате с настилките от този клас.

За кухненската част, особено около и под кухненските шкафчета и уреди препоръчваме различна подова настилка! Относно частта на дневната, просто сложете гумички на крачетата на масата и столовете, така ще спестите и няколко спора със съседите под вас, причинени от неприятен звук.

Нека насочим вниманието си към най-уютното място у дома – спалнята. Критериите за уют са разбира се индивидуални за всеки, като започнем от светлина, цвят на стени, обзавеждане и какво ли още не. Неоспорим е фактът обаче, че най-правилното място на ламината е точно тук. Съобразен с интериора в стаята ви, гарантираме, че това ще бъде най-възхитителното място във вашия дом.

Подобно на вашата спалня, чудесно място за този вид паркет са стаята за гости, както и хола ви. Остана да разгледаме най-посещаваното място в една къща – антрето. Това е мястото, в което се влиза директно с обувките, много е спорен въпроса дали трябва, или не той да бъде с ламиниран паркет.

Съдейки по това, че в повечето обществени помещения, магазини и др. се поставя ламинат и то успешно, къде е проблема да си го имаме и в нашия коридор?

Все пак изборът на подова настилка е индивидуален и е въпрос на вкус, както и на конкретния дизайн в жилището. Вие имате възможност да направите избора си от изключително богата гама настилки, но няма да сгрешите, ако се насочите към ламината стига той да е правилно подбран според употребата на помещението в дома ви.