Как да изберем подходящ цвят ламинат в дома си

подходящ цвят ламинат за дома

Както и сами сте се убедили, подовата настилка е изключително важна част от обзавеждането на всеки един дом. Това е мястото, върху което стъпваме и към което вперваме очи не само, когато сме засрамени, а непрестанно.

Освен това подът изключително много рефлектира върху изграждането на цялостната атмосфера в дадено помещение. Знаете още, че цветовете също толкова осезаемо участват в изграждането на интериора.

Ето защо днес ще се посветим на тази тема и ще се опитаме да разгледаме всяко едно от помещенията в един дом и какви нюанси ламинат би подхождали най-много за него.

Какъв цвят ламинат в коя стая да поставим

Нека най-напред стартираме с входното пространство. Това е мястото, където най-често събуваме и обуваме своите обувки. Там събличаме връхните си дрехи, закачаме чантата на закачалката, оглеждаме се в огледалото и преминаваме към следващото помещение, където ни очаква семейството.

За да е уютно, свежо и приветливо антрето, то трябва да бъде обзаведено с вкус. За предпочитане е подовата настилка да бъде комбинирана с останалата част от мебелировката и цветовете да умеят да хармонират отлично помежду си.

Ако обаче това ви затруднява и смятате, че сами няма как да се справите с избора на цвят, бихте могли да се допитате до професионален консултант или интериорен дизайнер.

Нашият съвет е входното помещение да бъде обзаведено в светли нюанси и сега ще обясним защо смятаме, че така е редно.

Повечето апартаменти и къщи, независимо от тяхната квадратура, разполагат с оскъдно антре. То е достатъчно голямо, за да поместите огледало, шкаф и закачалка и всичко приключва с това.

В случай, че заложите на тъмната гама, то ще го направите да изглежда визуално още по-малко.

Това правило, както и сами вече предполагате, важи не само за антрето, но и всички останали помещения в домовете ви.

Що се отнася обаче до холовете пространства или трапезариите, които са в пъти по-големи, нещата изглеждат по един коренно различен начин. Там съвсем спокойно можете да премахнете ограниченията, свързани с избор на цвят и да заложите на любимата си гама. По-тъмните нюанси визуално ще оберат от площта в стаята.

Важен ли е изборът на цвят

Разбира се, че когато обзавеждаме помещенията в домовете си, трябва да се съобразим с цветовете, те влияят много на настроението ни и цялостното възприемане на човек.

Изборът на ламинат не е по-различен. Ако искаме да постигнем съвършенство, трябва да се потрудим не малко, както и да се образоваме достатъчно.