Какъв подов ламинат най-добре подхожда на помещенията в дома ни

подов ламинат

Сигурни сме, че свят ще ви се завие, когато стане въпрос за избора на подова настилка. Разнообразието днес е толкова богато, че човек често пъти изпада в затруднение и не знае какво да предпочете.

Ние обаче създадохме тази статия, за да ви бъдем максимално полезни точно в такава ситуация. Посредством информацията, изписана по-долу в редовете, ще можете да се ориентирате, спрямо модели, класове, дизайни, устойчивост и всякакви други специфики и характеристики, за които някога сте чували.

Не забравяйте, че подът е важна част от целия дом и към него не бива да гледаме единствено в моментите, в които се чувстваме засрамени. Настилката оказва не малко влияние върху атмосферата в помещението.

Какъв ламинат да изберем за различните размери помещения

Знаете, че колкото по-голямо е едно помещение, толкова по-пищен е и самият декор. Трябва да се съобразите с няколко основни неща, като това какъв да е цветът, класът на употреба, прониква ли слънце в помещението и т.н.

Допускаме, че повечето от вас може и да се почувстват не малко затруднени и поради тази причина предлагаме да се възползват от професионалните съвети. Добре би било да се консултирате със специалисти, които са наясно със спецификите на материалите. Така най-добре ще се ориентирате в самата обстановка.

Ако желаете да намалите оптично дадено помещение, е за предпочитане да заложите на материали, които са в по-тъмната гама. Помнете, че колкото повече се доближава до черното, толкова по-малко ще изглежда на вид самото помещение.

Светлите подове придават по-голям обем на малките помещения. Затова и хората, които обзавеждат по – малки стаи, избират тях.

Какъв ламинат да изберем за спалня или входна зона

Първият въпрос, на който трябва да си отговорите, е свързан със самото натоварване. То зависи от това каква ще бъде интензивността, както и честотата. Съществуват високи, средни и ниски класове. Те започват от 31 и стигат до 33. Това е най-високият клас.

Ако във вашата спалня проникват слънчевите лъчи и не сте почитатели на плътните завеси, с които да пречите те да преминават през прозорците, трябва да се обърне внимание на стабилността към светлината.

Знаем, че и това може да ви затрудни и поради тази причина отново напомняме да се консултирате със специалист, така че да не допускате грешна инвестиция.

И все пак вярваме, че сме ви били не малко полезни и сме съумели да отговорим на една значителна част от въпросите, които в продължение на дълго време сте си задавали.