Ламиниран паркет и неговите неоспорими предимства пред паркета

предимствата на ламинирания паркет

Ламинираният паркет безспорно е една от най-предпочитаните подови настилки. Още от създаването си, а и до днес производителите едва смогват с реализирането на всяка една от поръчките. Интересът при потребителите нараства с всеки изминал ден.

Хората залагат на този материал не сами заради неговите физически качества, но и заради естетическите му такива. Днес по-голямата част от моделите, които се предлагат на пазара, са с гаранция срещу износване и други положителни свойства, които са важни за инвеститорите, за да направят избора си.

Ако в момента обаче все още имате някакви съмнения, свързани с това дали да заложите на този материал, то ние сме абсолютно убедени, че изписаното по-долу ще ви бъде максимално полезно и ще ви помогне да направите своя правилен избор.

Какви са положителните качества на ламинирания паркет

  • Неоспорима здравина;

Безспорно качествените ламинати са изключително издръжливи и си струва да заложите на тях. Производителите се опитват да доближат свойствата на изкуствения материал до естествените дъски.

Не е случаен фактът, че много от хората го предпочитат при обзавеждането на офис помещения, както и за домакинства, в които има домашни любимци.

  • Износоустойчиво покритие;

Именно това покритие не позволява на най-горния слой да се надрасква. Ако сте решили да купите ламиниран паркет при обзавеждането на офис или дневна стая, задължително е да изберете модел, който е с износоустойчиво покритие. Така ще си гарантирате, че дълго време няма да се налага да мислите за подмяна на подовата настилка.

  • Устойчивост на замърсяване;

С помощта на препарат и вода всичко се отстранява за броени минути. ламината почти всеки знае, че е враг на мръсотията и не позволява върху него да се задържат никакви замърсители. Дори това да се случи почистването е изключително бързо и лесно.

  • Икономичност;

Няма как да не споменем, че този материал е многократно по-евтин, в сравнение с паркета. В същото време вие можете да му гласувате доверие приблизително около 25 години, което е страхотна новина.

Какво да знаем за монтажа

След като вече споменахме за всички онези положителни качества, с които е добре да сте запознати, идва ред да се посветим и на неговото полагане.

Ще вмъкнем, че всичко се случва наистина лесно и бързо. Липсва мръсотия и прах. Нужно е единствено да бъдете прецизни и внимателни.ю, докато подреждате парчетата.

Дори да нямате конкретни познания, то със сигурност ще можете и сами да се справите със задачата, свързана с монтирането на ламинирания паркет.