Съвети при избора на перфектната подова настилка

перфектна подова настилка

Когато ремонтираме жилището си, един от основните въпроси е каква подова настилка да изберем за отделните помещения. Всяка една настилка, независимо от класа, към който принадлежи, има своите характерни плюсове и минуси, с които е добре да бъдем предварително запознати.

За хората, които са изпаднали в ситуация, в която им предстои да направят избор, сме напълно убедени, че написаното по-долу ще послужи като наръчник и с помощта на подробната и изчерпаема информация, селектирана за читателите, ще успеете да направите възможно най-правилната инвестиция, за която да не съжалявате след време.

За какво трябва да помислим при избора на подова настилка

Едно от най-важните неща е да помислим за нейната функционалност. Все пак нека не забравяме, че всяко едно помещение се използва по предназначение и ние трябва да вземем предвид именно това.

Ако ви предстои да обзавеждате кухненското помещение или пералния кът, то съвсем спокойно може да заложите на винил. Това е една много устойчива настилка, която освен това се поддържа изключително лесно.

Също така винилът е водоустойчив, което го превръща в още по-предпочитан сред потребителите. Всички знаем, че кухнята е място, където ежедневно се извършват редица водни ритуали.

Винаги може да станете свидетели на разлята върху пода вода, която при неправилен избор на настилка, би могла да причини необратими последици.

Плочките са също прекрасен избор както за кухни, така и за коридори и други помещения. Поради това, че в състава им присъства керамика или порцелан, те са устойчиви на вода и са изключително лесни за почистване.

Много хора ги приемат като една идея по-качествени и добри от винила. Поставят се в бани или тоалетни, които подлежат на често почистване.

Хотелиерите ги използват при обзавеждането на санитарните помещения, тъй като те наистина са устойчив материал, оправдаващ изцяло направената инвестиция.

Килимите и мокетите са предпочитани най-вече за онези помещения, в които се търси присъствието на уют и топлина. Те са свръх подходящи както за спални и детски стаи, така и за холове.

Не се явяват обаче като добър избор за кухненски помещения, тъй като не са устойчиви на влага и не са толкова лесни за почистване, колкото подовите настилки, които посочихме по-горе в текста.

Предимството при тях е, че поставени върху плочки, те изглеждат също толкова добре, колкото и върху ламинат или паркет.

Ако искате да се възползвате от хладината, с която даряват плочките през лятото, то съвсем спокойно бихте могли да ги премахнете и да ги поставите отново през следващия сезон.

Изборът на подова настилка наистина може да ви се стори стресиращ. Нашият съвет е да премислите внимателно всеки един от вариантите, с които да обзаведете отделните помещения и да не бързате да правите инвестиция.

Сравнете няколко продукта, обмислете техните предимства и недостатъци и едва след това направете избора си.

Надяваме се да сме ви били полезни и да сме успели да ви насочим към вземане на правилно решение!