Коя е най-подходящата подова настилка за кухнята

Подова настилка за кухня

Хората, на които им предстои ремонт на кухнята, много често си задават въпроса каква всъщност да бъде подовата настилка, която да поставят.

На първо място те се интересуват от това тя да бъде достатъчно устойчива на вода, както и на протриване.

Опитахме се да селектираме в тази статия мненията на едни от най-видните специалисти за интериорно обзавеждане, които вярваме, че ще ви послужат в точния момент.

Какви подови настилки да изберем при обзавеждане на кухнята

Плочки

Сигурно ви е направило впечатление, че едни от най-често предпочитаните настилки за кухненско обзавеждане са плочките от гранитогрес или теракот.

В много от случаите собствениците на жилища предпочитат плочките да бъдат едни и същи както за коридора, така и за кухнята.

Едно от предимствата на този вид настилка е, че се почиства изключително лесно и бързо и освен това е свръх устойчива на протриване и надраскване.

Безспорно здравината на този материал се е доказала многократно. Може да изтървате тежки и остри предмети върху тях и няма да станете свидетели на грозни и непоправими драскотини или следи.

Това всъщност е една от основните причини, заради които хората ги предпочитат и плочките се превръщат в материал номер едно при обзавеждането на кухненското помещение.

Килим

Какво ще кажете за един шарен и пъстър килим, който да ви носи настроение през цялото време, прекарано у дома?!

Покупката на подобен вид настилка може и да изглежда лесна задача, но всъщност изисква изключително много прецизност и внимание към детайла.

Помнете, че не всеки един килим е напълно подходящ за помещение, в което се мие и готви. Когато избирате подходящата настилка, не се водете единствено по външния й вид, тъй като той не е достатъчна предпоставка да го закупите.

Разбира се, през топлите месеци бихте могли да премахнете килима и да се възползвате максимално от хладината, която плочките даряват.

Предлагаме ви да посетите едни от най-доказалите се търговски вериги и да помолите продавач – консултантите да ви посъветват при вземане на избор, така че инвестицията ви да си заслужава напълно.

Паркет

Вярно ли е това, че паркетът е предназначен единствено за кухнята? Не, това е една огромна заблуда и вие трябва да го знаете.

Добре поставеният и подбран паркет би могъл да се превърне в прекрасно решение при обзавеждането на кухня. Тази настилка успява да запази топлината.

Ако при изработката й участва истинска дървесина, то безспорно ще ви дари с усещане за уют и хармония, каквито никой и друг под не може да достави.

Надяваме се да сме ви били полезни и с наша помощ да успеете да вземете правилно решение при избора на подова настилка за кухнята.