Кухненска маса и столове от масивно дърво – заслужава ли си

кухненски маси и столове

Мебелите от масивно дърво все още се продават в търговската мрежа, като във всяка по-голяма мебелна къща можете да намерите подобни висококачествени продукти (вижте на LaminiranParket.eu).

В наши дни, обаче, те по-скоро се купуват от ценители, които по никакъв начин не са склонни да правят компромис с материалите, от които се изработва тяхното обзавеждане и държат всичко да е първокласно.

Предимствата на естественото дърво са много

Едно от тях е неговата уникална способност да се реновира. След дългогодишна употреба, имате възможност да смените цвета и визията на кухненската маса и столове от масивно дърво, което с други материали няма как да стане.

 

Освен това, масивното дърво създава автентична атмосфера и усещане за уют, каквото няма как да постигнете в същата степен с някои от съвременните алтернативи, които се предлагат.

 

Усещането за стил също е на много високо ниво. Само си представете една тъмно лакирана в шоколадово маса от масивно дърво в дневния тракт – няма ли да създаде усещане за шик и лукс.

Помислете добре за цената и дали сте готови да платите толкова

Обикновено, този тип мебели винаги са малко по-скъпи и по тази причина не са по джоба на всеки. Ако цената на продукта е важен фактор в избора ви, определено ще намерите и много по-изгодни и също качествени варианти.

 

Ако разполагате с ограничен бюджет, тогава също е добре да оставите дървените мебели за евентуално някой по-добър период, в който ще разполагате с повече възможности.

 

В същото време, няма как да се отрече и обратното – че дървената маса ви дава здравина и устойчивост. От тази гледна точка, вашата инвестиция днес ще се отплати в бъдеще с това, че сте заложили на нещо автентично.

Помислете и за антикварни мебели

Има множество магазини, в които бихте могли да си купите висококачествени дървени антикварни мебели. Предлагат се широка гама маси и столове, които можете да подберете според стила на вашия дом.

 

Хората биват привличани към тези магазини именно заради здравината и качеството, с които са направени тези толкова стари мебели, тъй като в миналото не е имало имитация на дърво и други подобни хитрости.