Кухненски шкафове – готови модули или шкафове по поръчка

кухненски шкафове

Изборът и покупката на кухненските шкафове (вижте в LaminiranParket.eu) зависи от много фактори, сред които някои от по-важните са възможната ценова рамка, изискванията към материалите и съответно към издръжливостта и разбира се – нивото на уникалност.

Допълнително усложнява нещата и това, че този тип обзавеждане се счита за един от няколкото ключови момента, определящи облика и качеството на един имот, така че човек премисля по няколко пъти преди да предприеме действия и да купи нещо.

Шкафовете по поръчка – особености

Шкафовете по поръчка имат едно голямо предимство – те ще бъдат изработени от материалите, от които вие искате и в точно тези цветове, в които си ги представяте. Освен това, ще са съобразени изцяло с особеностите на вашия дом.

 

Можете да очаквате да са направени от стена до стена и от пода до тавана, което създава уникално усещане за завършеност и което трудно може да се постигне по друг начин.

 

Шкафовете по поръчка могат да прикрият някои недостатъци, като например някой грозен комин, който е изтипосан сякаш на най-неудачното място. Достатъчно е да кажете кое искате да се прикрие и вашият дърводелец веднага ще измисли начин.

 

Шкафовете по поръчка са доста подходящи при условията на съвременното строителство, при което е пълно с жилища в неправилни и странни форми, в които трудно могат да се инсталират готови шкафове.

 

Разбира се, има и един недостатък и това е цената. Тя може с лекота да се окаже два или три пъти по-висока, така че вие сами трябва да прецените дали сте склонни и дали имате възможност да заплатите допълнителната сума отгоре.

Готова модулна кухня

Готовата модулна кухня е вариант, който вероятно ще ви допадне доста повече по отношение на цената. Тук стойността ще излезе поне на половина, дори и ако използвате някоя от популярните марки за обзавеждане.

 

Имате доста голям избор по отношение на материалите, тъй като се предлагат различни модели – ПДЧ, MDF и комбинирани, така че все нещо ще съвпадне  вашите изисквания.

 

Недостатъкът е един – ако кухнята ви е широка 300 см, а кухненският шкаф е 260 см, трудно ще измислите с какво да запълните 40 сантиметровата дупка / ниша, която остава между кухненските шкафове и стената.