Саморазливни подови настилки

Полимерен под

В последните годни на българския пазар се появи и един нов вид настилка, а именно саморазливна подова настилка. Тя е един съвсем нов продукт, който ни предлага отлични характеристики и е подходящ избор за настилка в дома.

Едно от безценните качества, който притежава тази настилка е, че е безшевна. Какво имаме предвид-тя не е разделена на панели или отделни елементи и по този начин не образува никакви фуги. Следователно саморазливните настилки са с изключително водонепропускливи.

Благодарение на тази нейна способност, вие имате една много добра хидроизолация на пода си. Влагата не оказва никакво влияние и няма да се притеснявате от добре познатото подуване на другите настилки, както при паркета.

Липсата на фуги предотвратява натрупването на прах или друга мръсотия, която е трудно да се премахне. Така ще имате един изключително чист под.

Саморазливната настилка не се повлиява и от различни почистващи препарати и това я прави много подходяща за полагането и в болници, където хигиената е от първостепенна важност.

Производителите и гарантират за нейния дълъг живот. Тази подова настилка е способна да издържи над 50 години, което е сигурен знак за нейната износоустойчивост. Това е предпоставка полимерните подове да се използват в помещения с голямо натоварване.

Често се наричат и безпрахови настилки заради способността им да не събират прах, защото са антистатични. Особено ако имате някаква алергия или сте силно чувствителни, саморазливните настилки са идеалния избор за вашия дом.

С течение на времето сме ставали свидетели, как се променя вида на другите настилки. Те потъмняват или избледняват на определени места. Тук този недостатък е премахнат. Ултавиолетовите лъчи не оказват никакво въздействие и полимерните подове си запазват цветовете непокътнати.

Саморазливните настилки имат много гладка повърхност и това заблуждава много често хората, че са хлъзгави и създават предпоставки за инциденти. Не се тревожете за това повече, те имат много голямо сцепление на повърхността и така се предотвратява евентуално подхлъзване и нараняване.

Друга тяхна характеристика е пожароустойчивостта им. Полимерите в саморазливните настилки са изключително устойчиви на огън и температурни промени. Това е поредното им предимство, което ги прави предпочитани за обществени сгради като болници, детски градини и др.

Полимерните подове могат да писнат на всякакви интериорни решения. Те разполагат с много различни цветове. Всъщност можете и да постигнете 3D ефект на пода си. Неговият вид зависи изцяло от вашите желания.

Можете да изберете, какъвто си искате цвят и дори цяла картина. Това зависи единствено от желанието ви да постигнете уникален изглед на пода и разбира се сумата, която сте подготви, за поставяне на саморазливна подова настилка.