Защо наистина си струва да инвестираме в покупка на паркет

покупка на паркет

Когато настъпи моментът, в който трябва да се захванем с обзавеждането на дома си, много често си задаваме въпроси, свързани с избора на под. Това е онази част от обзавеждането, която няма как да подминем просто ей така. Нужно е да бъдем много внимателни и прецизни, тъй като все пак подовата настилка не се подменя всяка година.

Днес ще се фокусираме основно върху покупката на паркет и защо наистина си струва да направите една такава инвестиция. Допускаме, че много от вас не са наясно с предимствата на този материал и какво всъщност го отличава от ламината.

В редовете по-долу ще се сблъскате с не малко полезна информация, която би могла да ви е от полза в бъдеще.

Какви са съществените предимства на паркета

Това е материал, който се добива от натурално дърво. Той преминава през дълъг процес на обработка, докато достигне вид, годен за потребителя.

Ако сте решили да заложите на подова настилка от масивен паркет, добре е да знаете, че правите правилен избор. Това е материал, който задържа топлината и не позволява тя да изчезне през пода.

Помещенията, в които е поставен паркет, не е нужно да се отопляват продължително време. Само няколко часа са напълно достатъчни, за да можете да се радвате на желаната температура през останалата част от деня или нощта.

По друг начин обаче изглеждат нещата, ако говорим за ламинат. Самият материал няма същите тези свойства, като масивния паркет. Вярно, че първоначалната инвестиция е по-малка, но ако трябва да погледнем рационално върху нещата, стигаме до заключението, че е в пъти по-разумно да заложим на покупка на естествен под.

Знаете още, че паркетът е естетически издържан. Шарките му са уникални и рядко можете да попаднете на еднакви на вид от една и съща партида.

Винаги имате възможност да освежите вида на вашия под, без да се налага да правите нещо кой знае колко специално. Едно циклене е напълно достатъчно, за да премахнете следите на времето. За финал минете с няколко четки лак и оставете така, докато изсъхне.

Какви са недостатъците му

За да сме колкото се може по-полезни на всеки от вас, плануваме да посочим и предимствата, и недостатъците на паркета.

Като основно такова можем да отбележим единствено високата му цена. Всъщност това е една от причините, заради които много от потребителите се въздържат от покупка.

Ние обаче смятаме, че дори по-скъп от останалите подови настилки, то паркетът заслужава внимание. Доказателство за това е, че все още можете да го закупите употребяван. Това  достатъчно много  разказва за качествата му.