Каква подова настилка да предпочетем за търговско помещение

подова настилка за търговско помещение

Подовата настилка е съществено важна част, що се отнася до обзавеждането на едно търговско помещение, а и не само. Да не забравяме, че към пода човек не насочва погледа си единствено тогава, когато се чувства засрамен.

Ако настилката не ни харесва, ние рискуваме да прецакаме цялостния интериор, без значение дали става въпрос за ресторант, магазин, заведение за бързо хранене или друго.

Заради това едно от най-важните неща, върху които да помислите, още преди да инвестирате парите си в конкретен модел подова настилка, е свързан с това какво да изберете – ламинат или паркет. Въпросът не е никак лесен и нашият съвет е да бъдете максимално внимателни, ако искате накрая да не съжалявате за взетото решение.

Защо си струва да заложите на ламиниран паркет

Ако до преди няколко години този избор нямало да се отчете като правилен, днес нещата изглеждат другояче. Хората са склонни да се доверят на качествата на ламината, макар че става въпрос за търговско помещение, където се очаква да има натоварен трафик и постоянен потоп от хора.

Технологиите са до толкова напреднали, че са позволи производството на качествени плоскости, които да се монтират лесно и бързо върху всяка една повърхност.

Тук обаче съществува един специфичен момент, който в никакъв случай не ви съветваме да подценявате. Става въпрос за спецификите и класа на самия материал. Ако ви притеснява сами да направите избора си, можете да се обърнете към специалист, който да ви съветва.

Не забравяйте обаче да заложите на по-висок клас. Нищо, че ще похарчите малко повече пари. Все пак е от фундаментална важност подовата настилка да не загуби блясъка си скоро след като бъде поставена.

Ще вмъкнем още, че ламинатът позволява лесно и бързо почистване и това е следваща причина заради която хората решават да изберат него.

Какво ви подтиква да заложите на паркет

Сега идва ред на това да помислите дали сте направили правилен избор и защо всъщност да не предпочетете паркет. Ако трябва да бъдем откровени паркетът не е много добра идея, що се отнася до търговско помещение. Нека не забравяме, че това е място, където се очаква да посрещаме какви ли не посетители.

Никой не го е грижа за това колко пари сте дали при обзавеждането на помещението и едва ли някой би се замислил върху опазването на пода.

Вие обаче сами трябва да вземете решение и да прецените коя подова настилка би прилегнала най-добре на личните ви предпочитания и виждания!