Под – сами ли да го монтираме или да изберем професионалист

монтиране на под

Знаете, че подовата настилка е съществено важна част, когато става въпрос за обзавеждането на дома. Това е онази част от интериора, към която вперваме очи всеки ден. Важно е да сме се погрижили за това всяка една плоскост да си е на мястото и да се чувстваме наистина комфортно, докато стъпваме по твърдата повърхност.

Сигурно сте ставали свидетели на това как понякога се чуват скърцащи звуци под краката ни. Истината е, че това много би подразнило всеки човек. Има си обаче логично обяснение.

Звуците не се появяват просто ей така, а са плод от незнанието и липсата на компетенции от страна на потребител, който решава сам да се захване с монтажа на паркета или ламината.

Какво да знаем при монтирането на паркет

Що се отнася до монтажа на паркета, следва да споменем, че нещата са далеч по-специфични, отколкото при ламината и затова за предпочитане е да изберете професионалист. Излишно е сами да се опитвате да постигнете онази степен на съвършенство.

Отделно от това професионалните монтажници са запознати със спецификите на материала и са наясно с това колко време е препоръчително да отлежи натуралното дърво, преди да бъде поставено на мястото си.

Запомнете, че ако влажността в едно помещение е по-висока или по-ниска от тази на дървените плоскости, би могло да доведе до свиване или увеличаване размерите на паркета. Затова и нашият съвет е всичко това да го коментирате с професионалист, преди да сте допуснали сериозни грешки, които след това да не можете да поправите.

Какви са спецификите при монтирането на ламинат

Не съществуват кой знае какви специфики и особености, по отношение на ламината. Единственото, за което е важно да помислите, е изборът на материал, който желаете да бъде поставен в дадено помещение.

Това обаче е ангажимент, който по никакъв начин не е обвързан със самия монтаж. Вие сами решавате дали да изберете професионалист или предпочитате сами да се справите с това. И в двата случая няма да сгрешите.

При монтирането на ламинат не се налага да ползвате някакви допълнителни материали или инструменти. Важно е да сте максимално точни и прецизни, така че всяко едно парче да бъде поставено на мястото си.

Надяваме се да сме ви били полезни и да сме съумели да отговорим на по-голямата част от вашите въпроси, свързани изцяло с монтирането на подова настилка. Разбира се, ако имате някакви колебания или притеснения, че сами не бихте могли да се справите, ние ви съветваме да се обърнете към професионалист.