Изберете корков паркет

Видове паркет

Подовата ви настилка е вече изхабена от употреба или просто искате да поставите някоя по-качествена. А може би правите ремонт и сменяте целя интериор на жилището си, което включва и пода.

Защо не пробвате с корков паркет? С времето той се налага все повече и има хиладя доволни потребители, които ще гарантират за неговото качество и добри характеристики.

Корковият паркет е изцяло екологична настилка и не отделя никакви вредни емисии, които могат да застрашат здравето ви. Той е сторго контролиран в целя процес на производството му и ви гарантира една много здрава и издържлива подова настилка.

Можете да го откриете в различни цветове, които да паснат на вашите предпочитания и избраните интериорни решения. Съществуват и различни видове относно дебелината и възможностт да бъде лакирана или не повърхността на плоскостите.

Корковият паркет се монтира много лесно, като имате избор между лепене или с клик система така наречената плаваща система подобна на тази на ламинирания паркет. И двата варианта са добри и единствено вие решеавате кой ще пасне на вашето помещение.

Характерно за този вид паркет е, че е възможно най-добрия звукоизолатор. Вече няма да се притеснявате за спокойствието на съседите си, ако предпочитате да слушате музика по-високо или се събирате често с компанията си в къщи.

Друга негова особеност е отличната му способност да изолира топлината. През зимата ще ви е топло, а през лятото хладно. Няма настилка, която да е с по-добра топлоизолация от корковия паркет.

Той не събъра прах – антистатичен е. Това го прави безопасен за асматиците и хората алергични към прах, защото корковият паркет не образува статичен заряд, който да го привлича.

Не се притеснявайте и за влагата, защото този паркет не се овлажнява и не гние. Разбира се, ако разлеете нещо върху него трябва да го попите бързо с кърпа, както при другите паркети. Тук обаче няма да се получи евентуално раздуване на материала.

Порден плюс за корковия паркет е, че не задържа неприятни миризми като от цигарен дим. Много полесзно качество най-вече за страстните пушачи, пушещи в домовете си.

Поддръжката му е изключително лесна и е необходимо да по почиствате с влажен парцал. Когато избирате препарат за пода запомнете, че тези с алкална основа не са подходящи за вашия корков паркет.

Хигиената, която ще имате е на много високо ниво, защото тови паркет не позволява да се разиват никакви миккроорганизми и насекоми в него.

Накрая ще допълним, че можете с голямо удоволствие да стъпвате бос върху корков паркет. Чувството е много приятно и меко, което го отличава значително от останалите видиве паркети.