Декинг в двора, около басейна и на терасата – защо да го изберем

декинг на двора

Декингът е тип покритие, което се изработва от масивно дърво или от композит между дърво и изкуствени влакна. И в двата случая има характерна визия на дърво, като при правилна поддръжка е на практика вечен.

Приятен на допир и носещ радост за окото, декингът е много стилен вариант, който може да промени до неузнаваемост любимите ви места у дома.

Декинг около басейна

Наличието на басейн в двора предполага нуждата около него да се поставят плочки, тъй като при всяко излизане от водата ще мокрите околната морава и ще превръщате пръста в кал.

 

Да не споменаваме, че отивайки към водата, ако сте боси, ще вкарате всичката тази кал в чистите води тюркоазения басейн, като по точи начин ще го превърнете в една кална локва за отрицателно време.

 

Поставянето на декингът е подходящ вариант за поставяне около басейна, тъй като ще ви спести тези хигиенични въпроси. Той се прави от дърво или специален композит, съчетаващ дървени с изкуствени нишки.

 

Този вариант е много лесен за изпълнение, не изисква много голяма инвестиция (вижте в LaminiranParket.eu), а поддръжката е повече от лесна.

Декинг на терасата или на покрива

Ако искате да превърнете терасата на вилата или нейния покрив в атрактивно място за почивка, да наслагате градинска мебел, сенници и въобще да създадете една примамлива обстановка, инсталирането на декинг ще ви помогне много.

 

Този тип покритие не само е много лесен за поддържане, но и ще създаде желаното естетическо усещане, тъй като ще помогне на пространството да придобие онази завършеност и уют, които само дървото може да постигне.

Декинг вместо пътека в двора

Декингът е изключително подходящ за направата на пътека в двора, която да води до беседка или кът за почивка, намиращ се някъде в по-далечния край.

 

Това е много практично решение, което от една страна се слива добре с околната морава, а от друга страна е лесно за поддържане, чисто и практично, особено след обилни дъждове.

Декинг в къта за почивка в двора

Особено подходящо е поставянето на декинг в кътовете за почивка в двора. Върху него можете да поставите ратанова градинска мебел, масичка, а също и саксия с някое стилно екзотично растение, което зимата да прибирате.