Къде да поставим декинг

Подова настилка декинг

Декингът е оптималния вариант за хора, които искат да имат естествена настилка. Той е направен от дървени и полимерни частици WPC (Wood Plastic Composites).

Дървения материал е стабилизиран посредством тези полимерни съединения и така са изградени декинг панелите.

Те имат естетическия вид на естествения материал и здравината на синтетичната материя. Преодолени са ниската водоустойчивост на дървото и способността му да гние. Декинг настилката няма да стане обект на микроорганизми, които да се „хранят“ от нея както е обичайно за дървените материали.

Той е изключително устойчив на всякакви атмосферни влияния. Няма да се деформира от вода или да се свие от високите температури.

Непрестанно се провеждат тестове, с които да се докаже издържливостта на тази настилка. Като пример за такъв, ще ви кажем следния:

В продължение на 5 часа декинг панел е поставен във вряща вода и след това в студена за 15 минути. В резултат на експеримента настилката, трябва да е поела най-много 7% от влагата не повече.

Това може да ви покаже колко е издържлива на атмосферните промени и високата влажност. Друг подобен експеримент показва и неговата издържливост на натоварване. Декинкът може да понесе огромна тежест, без да се повреди или счупи. Говорим за килограми от порядъка на 350.

Повърхността му е много твърда и здрава и не се деформира. Можете да забравите за вдлъбнатини ли трески, на които да се нараните. Притежава и покритие, което предотвратява хлъзгане.

Вие можете да монтирате декинг на всички открити площи в дома си. Направете тераса по-уютно място, на което да пиете сутришното си кафе.

Създайте си в двора кът за приятни вечери с любимия човек или шумни събирания с приятели. С голям успех можете да си създадете и зимна градина, в която да поставите декинг настилка, така със сигурност ще се чувствате още по-близо до природата.

Сложете декинг навсякъде, където до сега не сте и предполагали, че е възможно да имате дървена настилка. Той е подходящ и за облицовка на фасадата на сградата, в която живеете, благодарение на високата му издържливост на атмосферните промени.

Можете да си направите и верандата на вилата с тази настилка и ще имате още по-комфортно място за отдих и прекарване на любимите занимания.

Много подходящ е да се монтира около басейни, защото не се хлъзга и ще подсигури вашата сигурност, от нещастни случаи.

Благодарение на високо издръжливостта му все по-често се монтира декинг настилка и на обществени места. Детски градини и паркове. Той дълго време запазва своите качествени характеристики и е особено подходящ за тях.