Какво представлява декингът и заслужава ли си да се инсталира

какво представлява декингът

Декингът е вид покритие, което е предназначено за монтаж на пода или на земята, в зависимост дали го инсталирате на верандата, на терасата, в градината или около басейна (разгледайте на LaminiranParket.eu).

Когато се постави в двора, той успешно служи за усвояване на пространството, тъй като дава възможност да се ползва по-удобно откритата площ, да се постави градинска мебел и да се постигне естетичен резултат, който увеличава стойността на самия имот.

От какво се прави

Декингът най-често се предлага под формата на плоскости, които се инсталират една до друга за да се постигне една удобна за вървене, практична и хигиенична настилка, която, обаче, все пак да е в синхрон с околната среда.

 

Има два варианта за направата му. Единият е да се изработи от масивно дърво. Този вариант е по-евтин като цена, а според мнозина е и по-атрактивен. Все пак дървото е материал, към който повечето хора проявяват голяма слабост.

 

Другият вариант е да заложите на дървено-полимерен композит, който като визия не се отличава от масивното дърво, но е специално направен така, че да има по-малка нужда от поддръжка.

Лесно ли се монтира

Независимо дали говорим за декинг от дърво или дървено-полимерен композит, при всички положения може да се каже с увереност, че монтажът на този тип настилки е много лесен.

 

Не се изисква специална подготовка, както е при направата на циментови плочи, пътеки и платформи, а майсторите могат да приключат направата му в рамките на един или два дни, според площта, която трябва да се покрие.

 

Определено бие по лекота всякакви други решения, свързани с поставяне на плочки, изграждане на каменни пътеки и други подобни решения.

Лесно ли се поддържа

Като цяло идеята за инсталирането на декинг е свързана с това да имате едно лесно за поддържане, чисто, практично и естетично пространство в градината. Това е начин да опазите моравата си и да можете лесно да ползвате двора си дори и след поливане или след обилни валежи.

 

Естественият дървен декинг изисква минимална поддръжка, а ако говорим за композитния, който съчетава дървени влакна и полимери, тогава нужда от поддръжка почти няма, освен от рутинно почистване).