Бамбуков паркет

Екзотичен паркет

Закупили сте си ново жилище или просто искате да подмените подовата настилка в дома си. Тогава на преден план излиза въпроса каква настилка да изберете. Съществуват множество варианта на наши пазар, които да задоволят вашите изисквания.

На първо място трябва да се съобразите с интензивността на използване на помещението, в което смятате да поставите новата настилка и качествените характеристики, които притежава избрания от вас вид.

Разбира се не на последно място идва и сумата, която сте заделили за извършването на ремонта. Винаги най-добрия вариант е да се насочите към естествените настилки. Те създават уют и естетика в дома ви.

Тук ще ви запознаем с един от видовете естествен паркет, а именно бамбуковия. Той спада към декоративните и екзотични паркети, но в последно време е все по-търсен и предпочитан от много хора, целящи да постигнат повече стил и красота в жилището си.

Бамбуковият паркет има много добри характеристики и непрекъснато нараства интереса към него, защото те се съчетават с една примамлива цена и това го прави по-достъпен от другите екзотични подови настилки.

Ако сте избрали бамбуков паркет, вие трябва да се радвате, че няма да ви отнеме много време за неговия монтаж. Тук са премахнати процедурите, които съпътстват обикновения паркет. Говорим за шлайфане, изцикляне и лакиране, а те отнемат много време и са доста трудоемки.

При бамбуковия паркет е необходимо единствено да го залепите или за пода или в сглобките. Това е така поради причината, че е екзотичен паркет и в повечето случаи се предлага направо лакиран и готов за монтаж.

Ако не ви допада естествения цвят на бамбука, вие имате избор от други цветови решения. За да съвпадне с вашия интериор, можете да изберете различни тонирани варианта. Цветове са различни и обхващат богата гама, сред които са черен, червен и различни нюанса на кафяв и др.

Имате и възможност да си поставите на пода в жилището си и карбонизиран бамбуков паркет. Той е пресован и това съответно подсилва здравината му. Особено подходящ е за вашата всекидневна, където натоварването на пода е по-интензивно.

Бамбуковият паркет е здрава настилка, която е по-твърда дори и от някои видове дъб, а както знаете дъбът е най-разпространената дървесина за направата на паркет по принцип.

Той притежава отлична шумоизолираща способност. Понякога това се оказва много решаващ фактор, които да повлияе на избора ви, особено ако имате проблеми със съседите ви на тази тема.

Друг негов плюс е изключителната топлоизолация, която придава на вашия под. Ако поставите бамбуков паркет и имате малки деца вече няма да се притеснявате, че си играят на студения под в дома ви, поради простата причина, че той няма да е такъв.