Предимства на масивния паркет

Дървен паркет

Когато става въпрос за ремонт на нашето жилище, всеки иска да постигне максимално голям комфорт и уют. Подовата настила е едно от нещата, които са основополагащи, за да изградите топлина в дома си.

От векове на сам се използва естественият дървен материал, защото той ни дава точно това усещане за домашния уют, към което се стремим. Той пасва изключително добре на всеки интериор и можете да изградите едно луксозно и красиво помещение, без да се отдалечавате от природата.

Масивния паркет може да прасне идеално както на пода в жилището ви, така и на вилата или в някой елегантен офис. Той е символ на класа и проява на добър вкус.

Въпреки новите настилки, които имат голям успех, много хора се ориентират към масивния паркет, защото той е една добра инвестиция в бъдещето.

Не е пресилено, ако кажем, че с правилната поддръжка той на практика може да се окаже вечен. Какво имаме предвид?

Паркета от естествен материал има нужда от периодично циклене и омасляване, за да се освежи неговия вид. Това е съвсем в реда на нещата, защото като естествен материал той се изхабява по-бързо в сравнение е другите подови настилки.

Ако ви е омръзнал цвета му съвсем спокойно можете да го смените и пригодите към новия интериор посредством цветни лакове или байцове за паркет.

Можете и да променяте и начина му на нареждане и да създавате различни фигури на пода си, с което да го правите по-интересен и различен всеки път.

Тези възможности за реновиране удължават живота на масивния паркет и както казахме, ако полагате достатъчно грижи той ще ви се отблагодари подобаващо.

Настилката от естествено дърво предлага и голямо цветово разнообразие, благодарение на материала, от който е изработен. Можете да намерите паркети от дъб, бук или иглолистни дървета.

Разнообразието им отговаря на желанията на клиентите. Техните интериорни решения и разбира се финансовия капитал, които са заделили за ремонтна дейност на пода в жилището им.

Масивният паркет е изисква по-голяма сума за закупуването и монтирането му. Това го прави не толкова достъпен за масовия потребител, но ако сте решили да имате висококачествена подова настилка, си заслужава да отделите тези пари.

Естественият дървен материал има по-добра топлоизолация и освен нея ще „стопли“ и атмосферата в дома ви. Ако не желаете да правите никакъв компромис по отношение на подовата настилка, то масивният паркет е правилният избор за вас.

Създайте уникална, стилна, комфортна и най-вече уюутна атмосфера във вашето жилище. Домът ви заслужава най-доброто и вие ще му го дадете с масивния паркет.