4 ключови предимства на масивния паркет

предимства на масивния паркет

Положителните страни на масивния паркет са толкова много, че дори би ни било трудно да посочим всяка една от тях. Най-напред обаче бихме могли да посочим дълголетието му. Всъщност това се явява като основната предпоставка много от потребителите да преминават към покупката му, която всъщност си е една сериозна инвестиция.

Знаете ли, че ако поддържате паркета си така, както заслужава, той може да живее близо 100 години? Разбира се, за това е нужно периодично циклене. Ако не сте от хората, които обичат да полагат такива задълбочени грижи, вашата подова настилка може и да не се запази в толкова добро състояние.

В днешната статия сме решили да посочим 4 съществени предимства поради които наистина си струва да инвестирате в покупката на този клас подова настилка. Продължавайте да четете и ще получите ценни съвети.

1.     Поддържа топлината в помещението

Това е едно от най-съществените му предимства, които ние няма как да подминем просто ей така. Дължи се основно на затоплянето на дъските, които успяват да задържат топлината в себе си. Освен това се превръщат и в изолатор и не позволяват на топлината да изчезне.

Ако сте избрали да обзаведете дома си с естествен паркет, със сигурност ще можете да спестите от електроенергия. Много малко е нужно, за да затоплите помещението и след това да поддържате желаната температура.

2.      Естетически издържани

Дори ламинираният паркет да е предпочитан от естетическа гледна точка, то все пак в някои от случаите си проличава,  че е изкуствена настилка. Естественият материал обаче успява да внесе точно онези уют, хармония и топлина, от които човек се нуждае, за да се чувства комфортно у дома.

3.      Можете да си го закупите и употребяван

Невъзможно би било да си закупите ламиниран паркет, който е употребяван, тъй като веднъж поставен той няма как да се поправя. Единствената опция е да го подмените с нов такъв.

При масивния паркет обаче нещата изглеждат по един коренно различен начин. Много често той бива изваждан от мястото си и поставян в друго помещение или друго домакинство. Фактът, че се предлага и купува втора ръка говори достатъчно за качествата на материала.

4.      Бързо освежаване след циклене

Дори да смятате, че вашата подова настилка се е захабила и изпитвате потребност да я подмените с нова такава, то много лесно бихте могли да коригирате това, като се заемете с циклене на паркета. Поставете един лак на финала и помещението ще се освежи до неузнаваемост.

Това са 4 – те основни предимства на масивния паркет, за които да знаете. Сега оставяме всичко във вашите ръце. Сами трябва да решите дали да изберете една такава инвестиция или предпочитате да заложите на по-изгоден вариант!