Какви са плюсовете и минусите на ламинирания паркет

ламиниран паркет

Независимо от своята стойност, всяка една подова настилка се характеризира с предимства и недостатъци. Днес ние избрахме да разгледаме един от най-предпочитаните материали, а именно ламинирания паркет.

Ще се опитаме да представим неговите добри и лоши черти, така че да сме ви наистина полезни. Вярваме, че информацията, изписана по –долу, ще ви е истински полезна и съвсем скоро ще имате възможност да инвестирате в покупка на точно онзи материал, който да пасне перфектно както на търсенето ви, така и на мястото, предназначено за него.

Кои са основните предимства на ламинирания паркет

  • Дизайн;

Безспорно предимство на този материал е неговият дизайн. Той осигурява реалистичния вид на всяка дървесина, както и други суровини, като плочки, камък и т.н.

  • Конкурентно ниска цена;

Следващо положително качество поради което много голяма част от потребителите решават да изберат именно него е цената. Освен това липсват почти всякакви инсталационни разходи, което много улеснява гражданите.

  • Дълъг период на експлоатация;

За разлика от останалите подови настилки, ламинираният паркет много по-трудно би могъл да се увреди, дори и след продължителна експлоатация. Той се счита за една от най-добрите подови настилки. Веднъж заел мястото си, може да ви служи вярно в продължение на 15 – 30 години.

  • Монтира се лесно;

Както стана ясно от горните редове, поставянето му е лесно и не се налага да се възползвате от услугите на професионалисти. Сами можете да се справите с това, като предварително опознаете някои от тънкостите и спецификите.

  • Позволява инсталация върху почти всяка една повърхност;

Това е много забележително качество, тъй като не е нужно да съобразявате вида повърхност с материала. Заради плаващата си инсталация, той не е капризен и се адаптира изключително бързо.

  • Лесна поддръжка;

За да поддържате добрия вид на подовата си настилка, не се изисква да се възползвате от професионални услуги, както и да включвате в употреба специализирани препарати или уреди.

Какви са недостатъците му

  • Шумове и скърцащи звукове;

Ако при инсталацията му са допуснати грешки, твърде вероятно е да се образува кухина, от която в бъдеще да се чуват неприятни и скърцащи звуци.

  • Не подлежи на ремонт;

Независимо, че експлоатационният му период е задоволително дълъг, той не подлежи на частична поправка. Дори някоя от частите да се амортизира, тя не може да бъде подменена с нова такава. Ако забележите драскотини, бихте могли да се обърнете към специалист, тъй като днес на пазара се предлагат специални материали, служещи за тяхното заличаване.

  • По-кратък живот от естествените продукти;

Независимо, че е устойчив и предпочитан поради здравината си, той не може да се сравни с естествените продукти.

След като вече сте наясно с неговите предимства и недостатъци, бихте могли много лесно да направите избора си!