Защо дебелината на ламината е от огромно значение

дебелина на ламинат

Качеството на ламинирания под зависи изцяло от дебелината на материала. Именно заради това при полагането му е необходимо да се определи неговата дебелина.

Средният слой е основната част, допринасяща за сформирането на дебелината. Тя бива наричана още носител. При другите слоеве дебелината е много по-малка и незначителна, така че те не играят съществено важна роля.

По-голямата част от фирмите, които се занимават с производството на ламинат, залагат на HDF плоскости, които са основен слой. Едно от качествата на този материал се състои в неговата плътност. Това, на свой ред способства за утвърждаването на  пода като достатъчно издръжлив и устойчив.

Когато избираме ламинат от пазара, ние се насочваме към модели, които достигат до крайния потребител с гаранция за устойчивост и издръжливост. Става въпрос именно за тези предложения, при чиято направа биват използвани качествени материали.

Ако сте се спрели на много тънък ламинат, най-добре да отместите погледите си. Такива предложения  най-много да паснат в детската стая на вашето дете, където натоварването не е никак сериозно. Не ви предлагаме да избирате подобни подови настилки.

Все пак да не забравяме, че това е част от обзавеждането, която не се подменя всяка година, а веднъж на 15 – 30 години, в зависимост от това на какъв материал ще се спрете.

Как да изберем дебелината на ламината

Асортиментът е наистина широк и човек често пъти изпада в затруднение, когато става въпрос за избора на ламинат. Ще попаднете на предложения, които са 6 мм. или такива, достигащи до 12.

Дебелина от 6 – 7 мм се допуска единствено за помещения, в които планирате да правите временен под. За всички останали един такъв избор съвсем не може да се приеме като разумно или адекватно решение.

Много вероятно е още по време на монтажа някои от плоскостите да се амортизират. Със сигурност няма да се почувствате доволни от извършването на една такава инвестиция.

Ако сте в търсене на паркет, с който да обзаведете помещенията в дома си, моделите от 8 мм са чудесна алтернатива за вас. Те са много здрави, а и освен това са на разумни цени.

От къде можем да си набавим качествена подова настилка

Това е въпрос с повишена трудност, предвид това каква е конкуренцията днес. Можете да си закупите паркет или ламинат, като посетите физически обект или разглеждате в някои от предпочитаните от вас магазини.

Всичко е въпрос на лични предпочитания и избор.

Надяваме се информацията за дебелината да ви помогне да направите правилен избор и много скоро да поставите под, който да ви бъде в служба минимум 15 – 20 години!