Как да изберем цвят и дебелина на ламинираня паркет

Как да изберем цвят за ламината

Повечето от нас имат няколко критерия, по който си избират покупките: стил, марка (точно определена заради славата, която има), качество, функционалност и цена. Има и други фактори, но няма да ги споменаваме, за да не се натоварваме излишно.

Ще започнем с шарката. Това е фактор, с който опитните продавачи и неопитните купувачи се лъжат. Естествено е колкото повече хваща окото самата шарка, толкова повече тя да е на по високо място в желанията на купувачите и от там идва вече и неоправданата цена на различните шарки.

Да не забравяме, че ламината е толкова предпочитен имено заради богатата гама от дизайнерски решения, които могат да задоволят и най-изискания вкус.

Цветове и разцветки на ламината

Добре позната на всички шарки е цяла дъска. Тя е най-лесна за напасване. Ако не сте много претенциозни от страна на цвят, може лесно да съчетаете пода с мебелировката, без да се впускате в излишни дизайнерски решения, които не са по вкуса ви.

Двете паркетини са вече малко по в страни от дюс цвят. Изискванията за естетика вече са на лице. Комбинациите, който са възможни преливат над цифрата 100 и озадачават всеки по-замислен ум поради простата причина, че голямото разнообразие може да затрудни избора.

Три паркетини е нещо по-високо като класа и изискванията за интериора. Усеща се вкусът, който домакина/домакинята е искал да предаде на жилището, а не да го остави на произвола на продавача. Тук имате възможност да впуснете въображението си на воля и да експериментир смело според жеанията.

Последният вид шарка, който разглеждаме е доста дизайнерски, а именно пачуърк. Тук откровено говорим за професионална гледна точка или за хора следящ тенденции. За тези помешения трябва и повече простор, за да можете да оцените работата на производителя.

Разбира се има такива моменти, когато един ламиниран паркет от най-нисък клас с интересна впечатляваща шарка да е на цената на най-висок клас, който е с откровено грозен вид.

Да не забравяме, че всеки един българин, когато пазарува се стреми да не използва само един критерии, най-често срещано е да се комбинира цена/качество. Тук вече всеки се простира според чергата си, и това колко може да отдели за определения предварително обект.

Дебелината е следващият критерии, който трябва да ви направи впечатление. Той също както при шарката, има тънък момент, в който продавачите са се изхитрили примерно най-нисък клас, който е с дебелина 6мм и същия такъв клас има и с дебелина 7мм, а при някои производители и 8мм.

Особено при средния клас АС4, там спекулациите са доста срещани. Вариациите са от 8мм до 12мм, много хора остават разочаровани. За най-горния клас както при всички стоки, няма таван.