Предимства на ламинирания паркет

Подова настилка-ламинат

Вие сменяте подовата настила на вашия дом и сте се насочили към ламиниран паркет. Това е един много добър избор предвид съотношението цена-качество. Ламинатът е съчетал в себе си възможности за различни интериорни решения и то на съвсем достъпни, за обикновения човек, суми.

Кое точно ви накара да изберете ламиниран паркет? Едва ли е само неговата достъпна цена, спрямо другите настилки. Той има редица други качества, които несъмнено му дават предимство и улесняват бъдещите му ползватели.

Тук ще се съсредоточим именно в изясняване на добрите характеристики на ламината, за тези от вас, които все още се двоумят и не са взели окончателно решение за покупка на този вид подова настилка.

Предимства на ламинирания паркет

1. Устойчив на експлоатация

Всички ние сме виждали какви следи могат да оставят мебелите по пода на дома. Ако поставите ламиниран паркет, вие ще можете да ограничите тези съвсем нормални драскотини. В случай че мебелите ви са много тежки, те оказват голям натиск на настилката, това няма да е от значение вече при ламинирания паркет. Той не се поддаван на огъване и деформация.

Домашните любимци са истински кошмар за подовата настилка. Можете да намалите до минимум щетите от техните нокти, поставяйки ламинат на пода.

Тази настилка е много устойчива дори и срещу надраскване от дамски токчета. Вашия под ще изглежда като нов за много по-дълъг период от време, запазвайки своите качества.

2. Водоустойчив

Благодарение на специалното си покритие, ламинирания паркет е много по-предпазен от вода и влага в сравнение с другите подови настилки. Тук можем да добавим и неговото качество, че е много трудно запалим.

3. Лесно се монтира

Той е съставен от плоскости, които се свързват една с друга посредством сглобки. Вече няма да ви е нужно да викате майстори специално, да извършат монтажа. Толкова е лесно и бързо, че можете да се справите съвсем сами с него.

Не ви се налага да планирате и много време за самата процедура. Зависи разбира се и от големината на помещението, но за една средно голяма стая монтажа става за порядъка от половин ден до най-много един.

4. Голяма цветова гама

Ламинирания паркет имитира основно дърво, но със същия успех вие можете да постигнете и съвсем различен ефект на пода си.

Съществуват ламинати, които имитират и плочки, теракот, камък и други. Изборът е много богат и може да угоди и на най-капризния вкус.

5. Не изисква специални грижи

Ламинирания паркет е най-лесната за поддържане подова настилка. Не са необходими специални грижи. Единственото средство за почистване е кофа и добре изстискан парцал.

Това качество е високо ценено от домакините. Най-вече от тези с много заето ежедневие. Вие може да се радвате дълго време на своя ламиниран паркет, защото неговия живот на експлоатация е цели 30 години.

Сега, като сте наясно с всички предимства на ламината можете спокойно да се впуснете в интериорни и дизайнерски решения за вашия дом, като се доверите на качеството на ламинирания паркет!