Как да изберем ламиниран паркет

Ламинат

Когато дойде време да сменяте подовата настилка се започва едно чудене към коя да се обърнете? Каква е най-подходящата настилка за вашия дом? Дали ще можете да се вместите в бюджета и същевременно да изпълните целите?

Отговора на всички тези въпроси е ламиниран паркет. Той е възможно най-добрата настилка, за дома, комбинираща високо качество на достъпна цена. Предоставя голям избор от цветове и може да варира от към дебелина, според предназначението и.

Много хора са заблудени, че ламината имитира единствено дървена настилка. Със същия успех можете да пресъздадете и мраморна мозайка или плочки. Възможностите са много. Дизайнерските решения са различни според предпочитанията на клиентите.

Ламинираният паркет е едно практично решение, което дава поле за експерименти на хората, на които им предстои смяна на настилката. Можете да вдъхнете нов живот на дома си посредством подходящия избор на интериор. Той несъмнено започва с подовата настилка.

Вече не е необходимо да гледате в пода само при неудобни ситуации. Той може да се превърне в гордост и символ на вашата индивидуалност. Комбинирайки ламината с мебелите, завесите и стените по ваш вкус, ще превърнете дома си в едно уютно райско кътче.

Място, където с удоволствие ще се прибирате и отпочивате и в същото време ще посрещате с гордост всички приятели и роднини.

За да направите правилен избор на ламинат за вашия дом е необходимо да знаете основната информация за него, която предопределя и цена му.

Необходимо е да си уточнете на какво помещение ще поставите ламинирания паркет. Изключително важен и тънък момент. Съществуват три класа на дебелина.

Клас 31 или познат още като АС3

Той е най-ниският клас ламинат и съответно най-тънък. Подходящ е да се използва за помещения с по-малка натовареност. Подобно място в дома ви е спалнята. Все пак тя е създадена да си отпочивате и да прекарвате времето си легнали в удобното легло.

Клас 32 или АС4

Той е среден клас ламинат подходящ за жилищни помещения със средна натовареност. С голям успех се прилага във всички стаи на дома, като най-вече се препоръчва за хола, детската и кухнята. Това са стаите, в които прекарвате най-много време във вкъщи и подовата настилка има голяма натовареност.

Клас 33 или АС5

Това е най-високият клас на ламинирания паркет. Тук той е най-дебел и най-износоустойчив. Това неминуемо влияе на цената му. Използва се по-скоро за индустриални нужди. Подходяща настилка за магазини и офиси с голям ежедневен оборот на хора.

Това разбира се, не трябва да ви спира, ако желаете да имате най-доброто във вашия дом, особено ако имате домашен любимец. С клас 33 ще си гарантирате по-дълъг живот на вашия ламинат.