Декинг

Настилка от дърво и полимерни чазтици

Вие искате да смените настилката на дома или да поставите такава в градината си. Към какво да се насочите? Перфектното решение за вас е декинг.

Какво представлява декинг настилката?

Това е масивна дървена настилка направена от дървесно-полимерни композитни материали (Wood Plastic Composites – WPC)
Благодарение на напредването на науката и технологиите е създадена декинг настилката като едно чудесно интериорно решение. Премахнати са всички слабости на дървения материал. Тук се има предвид неговото влияние от атмосферните промени и естествения процес на стареене и гниене на дървото.
Този вид настилка е особено подходящ за изграждането на външни веранди, фасади на сгради и различни съоръжения във вашия двор.
WPC декинг добива голяма популярност особено в последните години, защото чрез него можете да си доставите едно истинско удоволствие от изграждането на красив двор. Той създава усещане за уют и стил.
Много разпространен е като настилка, която се употребява около басейни или естествени водоизточници. Все повече се предпочита при изграждане на ландшафтни проекти за дворове и открити пространства, поради изключителните си качества.
Декингът е много издръжлив на всякакви атмосферни влияния. Той е водоустойчив и няма да забележите промени в структурата му, както при другите настилки от дърво. Не се подува или изкривява. Не се хлъзга, когато е намокрен.
Изключително издържлив на голямо натоварване и поради тази причина е предпочитан и за обществени съоръжения като паркове и градини. Там, където до сега не сте си и помисляли, че е възможно да се употреби дървен материал, може да се монтира декинг.
Това несъмнено рефлектира и на цялостния вид на съоръжения. Те стават много по-уютни и приятни за употреба. Вдъхват чувство за комфорт и стил.
Декинг настилката е съставена от дървен материал с полимерни частици. Казано с други думи това са смлени частици дърво свързани с полимери. Това от една страна заздравява и подобрява качеството на дървото, а от друга се запазва естествения му вид.
Ви ще имате една изключително издържлива дървена настилка, която да направи верандата или двора ви приятно място за почивка, вечери със семейство и приятели или кътче за игра на вашето дете.
За да монтирате WPC декинг не ви е нужно кой знае какво като умения и инструменти. Прилага се същата техника, както при останалите естествени дървени настилки.
А що се отнася до поддръжката му няма да ви се налага да го омаслявате или лакирате или да прилагате особени грижи за него. Въпреки това вие ще имате дълги години една перфектна настилка, която ще е запазила първоначалния си облик, независимо от времето.